Първи снимки на Skoda Octavia RS

Общи 05 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7100 посещения | без коментари

Skoda представи първите фотографии на новата Octavia RS. Достъпният във версии лимузина и комби RS комбинира спортен характер и всекидневна пригодност.

Който търси Golf GTI Variant, по-добре да погледне към град Млада Болеслав, разположен североизточно от Прага. Там от юли 2013 ще бъде произвеждана новата Skoda Octavia RS. Тя е базирана на MQB-платформата на Golf VII и освен като седан ще се предлага и като комби. Във версия „лимузина“ багажният отсек побира 590 литра, а при комбито – 610, което е повече, отколкото при Audi A6 Avant и BMW Серия 5 Touring. Клиентите на Octavia RS могат да избират между бензинови и дизелови двигатели. На езика на Golf това се превежда като GTI или GTD.
Бензиновата версия генерира 220 к.с. от 2-литров 4-цилиндров мотор. С него колата ускорява от 6,8 сек от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 248 км/ч (показатели при ръчна скоростна кутия). Клиентите могат да поръчат и 6-степенна DSG-трансмисия. Дизеловият вариант спринтира от спряло положение до 100 км/ч за 8,1 сек и достига максимално 232 км/ч (с механична трансмисия). Към техническите новости принадлежи и звуков актуатор, който позволява на шофьора да контролира акустичното присъствие на двигателя. Любителите на бързото каране по завои ще се зарадват на електронния блокаж на диференциала XDS. Серийно е и прогресивното кормилно управление. Благодарение на тази технология водачът върти в по-малка степен волана, за да опише желания радиус на завой. Официалното представяне на новата Octavia RS ще бъде на 10 юли в рамките на Goodwood Festival of Speed.

На 10 юли в рамките на Goodwood Festival of Speed Skoda ще представи новата Octavia RS. Според производителя третото поколение на модела ще бъде и най-бързото.Клиентите могат да избират между 2-литровия TSI с 220 к.с. (монтиран на Golf VII GTI) и 2.0 TDI със 184 к.с. И двата агрегата могат да бъдат поставени както на версията седан, така и...
На 10.07 Skoda ще представи новата Octavia RS. Според производителя 3-ото поколение на модела ще бъде и най-бързото. Затова ще се грижат двата двигателя в гамата. Клиентите могат да избират между 2.0 TSI с 220 к.с. и 2.0 TDI (184 к.с.) И двата агрегата могат да бъдат поставени както на седана, така и...
... на комбито и да бъдат комбинирани с механична или автоматична трансмисия с два съединителя. Дизеловият мотор ускорява лимузината за 8,1 сек от 0 до 100 км/ч и до максимална скорост 232 км/ч. Още по-бърз е бензиновият вариант – при него стандартният „спринт“ протича само за 6,8 секунди, а максималната скорост е 248 км/ч.
... на комбито и да бъдат комбинирани с механична или автоматична трансмисия с два съединителя. Дизелът ускорява лимузината за 8,1 сек от 0 до 100 км/ч и до максимална скорост 232 км/ч. Още по-бърз е бензиновият вариант – при него стандартният „спринт“ протича само за 6,8 секунди, а максималната скорост е 248 км/ч.
В духа на времето Skoda отделя сериозно внимание и на екологията. Разходът е свален с до 19 процента благодарение на Start-Stop система и рекупериране на спирачната енергия (и двете системи са серийни за Германия). Отвън спортният чех се различава от събратята си по престилката с по-големи въздуховоди, биксеноновите фарове и решетката с RS-лого. В сравнение със стандартната, Octavia RS..
Разходът е свален с до 19 процента благодарение на Start-Stop система и рекупериране на спирачната енергия (и двете системи са серийни за Германия). Отвън спортният чех се различава от събратята си по престилката с по-големи въздуховоди, биксеноновите фарове и решетката с RS-лого. В сравнение със стандартната, Octavia RS...
…е по-ниска с 12 мм. Зад специалните 18-цолови джанти се показват червените спирачни апарати. При седана спойлерът е поставен върху задния капак (на следващата снимка), а при комбито е над задното стъкло. По-практичната версия на RS побира 610 л, което е повече, отколкото при Серия 5 и Audi A6 Avant.
…е по-ниска с 12 мм. Зад специалните 18-цолови джанти се показват червените спирачни апарати. При седана спойлерът е поставен върху задния капак (на следващата снимка), а при комбито е над задното стъкло. По-практичната версия на RS побира 610 л, което е повече, отколкото при Серия 5 и A6 Avant.
Лимузината също предлага много пространство (590 л) за товари. В задницата са монтирани черен дифузьор и трапецовидни ауспухови накрайници. Серийни са и С-образните стопове с LED-техника.
Лимузината също предлага много пространство (590 л) за товари. В задницата са монтирани черен дифузьор и трапецовидни ауспухови накрайници. Серийни са и С-образните стопове с LED-техника.

 
Ключови думи:   Audi A6, audi a6 avant, bmw, golf gti, Skoda, skoda octavia rs, skoda rs
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте