Всички подробности за Rapid разкрити, ще има и версия за Китай

Общи 24 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7070 посещения | без коментари

Днес Skoda представя своя модел Rapid пред журналисти от цял свят под формата на тест от Виена до Братислава.
Новият модел модел ще е основен колос във фирмената пазарна стратегия до 2018 г.
Продажбите на семейния автомобил ще започнат от края на 2012 г., предвидена е и специална версия за Китай, която ще дебютира през 2013 г.
Skoda Rapid е просторен и елегантен семеен модел, с който компанията въвежда много хитри решения и нови технологии, съчетани обаче с икономии на средства.
„Това е точната кола, за точното време", коментира Винфрид Валанд, шеф на компанията.
Въпреки компактните си размери (4480 мм дължина, 1710 мм широчина и 1460 мм височина), на борда на Rapid има пет пълноценни места.
Пространството за коленете и главата e най-доброто възможно в класа, същото може да се каже и за 550-литровия багажник.
Всичко в купето е спретнато и подредено, точно както вероятно е в дома ви. Кошче за смет в страничната врата пази колата чиста, хитро място е измислено и за стъргалката за лед. Друго нововъдение е двулицевата стелка за под. Останалите подробности са поставка за мултимедийни устройства, калъф за бележки, многобройни поставки за чаши, мрежи от вътрешните страни на предните седалки и опция за допълнителни мрежи в багажника.
Новото фирмено лого хармонично се вписва в заобления край на капака. Функции от сорта на мониторинг на налягането в гумите, фарове за мъгла със завиване или асистент за потегляне при наклон, значително повишават безопасността на Rapid.
В Европа Rapid ще се предлага с общо четири бензинови и два дизелови двигателя, всички до един отговарящи на стандарта EU 5. Базовият бензинов агрегат е 3-цилиндровият 1.2 l MPI, с макс. мощност 75 к.с. останалите бензинови мотори в гамата са 1.2 TSI (86 к.с.), 1.2 TSI (105 к.с.) и 1.4 TSI (122 к.с.).
1,6-литровият дизел е с директно впръскване common rail и филтър за частици. Моторът се спряга в две версии на мощността - 90 к.с. и 105 к.с. Дизеловите версии излизат на пазара от втората половина на 2013 г. Като опция ще могат да поръчвани и със 7-степенен автоматик DSG с два съединителя.



Видео

 
Ключови думи:   Skoda, skoda rapid
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте