Toyota е произвела над 200 млн. автомобила

Общи 03 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 11845 посещения | без коментари

Toyota Motor Corporation (TMC) съобщи, че през юни общият брой произведени от компанията автомобили е надхвърлил 200 милиона в световен мащаб.
Всичко започва с производството на камиона Model G1 през август 1935 г. в автомобилния отдел на компанията Toyoda Automatic Loom Works Ltd1, която по-късно се отделя под името TMC и става самостоятелна. Към края на юни производството в Япония достигна до 145,21 млн. автомобила, а това извън страната – 55,12 милиона.
Общият брой на произведени автомобили от 1992 г. насам в европейските заводи на Тoyota, включително съоръженията в Чехия, Франция, Португалия, Русия, Турция и Обединеното кралство, достигна 7,44 милиона автомобила в края на 2011 година.
Днес компанията има около 300 000 служители в цял свят.
Най-произвежданият модел с марката Toyota e Corolla, чието 11-то поколение беше представено в Япония на 11 май. В края на юни тази година, общият брой на произведени автомобили от модела в глобален мащаб достигна 39,08 милиона.


 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте