BMW разкри бъдещето на флагмана си

Общи 22 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9855 посещения | без коментари

Колко далеч може да отиде луксът в топ модела на BMW? Следващата Серия 7 е на хоризонта, а може би и нещо ново. BMW представи концепцията Vision Future Luxury по време на салона в Пекин и веднага започнаха слуховете, че това е дългоочакваната Серия 9. Независимо от бъдещето на студията, целта е ясна - да покаже как ще изглежда флагманът на BMW след няколко години.
Дизайнът използва класическите за BMW решения като бъбрековидна решетка и двойни фарове, които обаче са по-тесни и имат лазерна технология. Чрез групирането на паралелни светлинни лъчи се постига интензивност на светлината, която е до 10 пъти по-висока от тази при LED.
Задните светлини пък са с органични светодиоди (OLED). Тясната L-образна графика на задните светлини на BMW Vision Future Luxury е съставена от множество малки L-образни OLED.


В прототипа дебютира новаторски User Interface Design. Формата на арматурното табло и на елементите на User Interface са свързани неразривно. Комбинацията от индикатори от три преливащи една в друга повърхности обгръща водача. Триизмерните изображения визуално продължават линиите на арматурното табло в повърхностите на индикаторите. Върху левия дисплей водачът получава всички важни за пътуването информации, по средата върху свободно програмируем комбиниран уред се изобразяват километражът, оборотомерът и допълнителна информация, както и променящи се в зависимост от ситуацията актуални информации. Върху дясната повърхност с индикатори, т. нар. Driver Information Display, водачът получава допълнителна Infotainment-информация. Благодарение на Voice Command водачът може да управлява всички функции и чрез гласови команди.


Основен индикатор за водача обаче е BMW Vision Head-Up дисплей. Той разширява шофьорските възприятия, като проектира информацията директно пред него върху пътя. Това осигурява ново измерение на асистиращите функции като Speed Limit Info, който разпознава пътните знаци и ги показва в зрителното поле, или на асистента за светофари, който в реално време и с точност до секунда показва актуалните цикли на светофарите.

 
Ключови думи:   bmw
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте