Алонсо ще завърши кариерата си във Ferrari

Общи 11 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5420 посещения | без коментари

Пилотът на Ferrari Фернандо Алонсо обяви открито, че смята да завърши кариерата си във Ferrari. Двукратният световен шампион има договор до края на 2016 г.
Ferrari е най-добрият отбор на света, няма нищо над него. Дали ще завърша кариерата си в него – да, точно това смятам да направя”, каза Алонсо в онлайн сесия по Twitter по официалната страница на Ferrari.
Испанецът стана шампион с Renault, а преди това кара Minardi. Алонсо изкара само година в McLaren, след което се върна във френския тим и от 2010 е във Ferrari. Оттогава на два пъти изпусна възможността да стане световен шампион в битка със Себастиан Фетел.
Според Алонсо пистата „Муджело”, която е собственост на Ferrari, е „повече от готова за състезание от Формула 1” - „Бих бил изключително доволен да се състезавам на „Муджело”. Познавам добре пистата и тя е повече от готова във всеки един аспект да бъде в календара. Освен технично и зрелищно трасе за дву- и четириколесни машини, то е едно от най-напредничавите съоръжения в света от всяка една гледна точка. Ще бъде осъществена мечта, ако има състезание на „Муджело” един ден.”
Пистата приема кръг от MotoGP, а миналата година бе използвана за тест от Формула 1 преди началото на европейския сезон.

Агенция Speed-Press







 
Ключови думи:   ferrari, formula 1, moto, renault
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте